Працівники президентської адміністрації розробили систему електронного документообігу, яку почали використовувати інші організації

14:46 14.07.2016

Першою державною установою, де була впроваджена система електронного документообігу СЕД АПУ, став Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки, повідомляє сайт Національної ради реформ. 

Весь процес встановлення, випробування та адаптації СЕД АПУ до особливостей Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки зайняв близько 2 місяців, з яких місяць витратили на доопрацювання недоліків платформи порталу знань, та місяць - безпосередньо на впровадження СЕД. З кінця червня система прийнята у дослідну експлуатацію.

СЕД була розроблена силами штатних співробітників Адміністрації Президента України. Роботу над системою було розпочато у серпні 2014 року, а вже 1 лютого 2015 року вона була введена у дослідну експлуатацію. На сьогодні понад 5 сотень співробітників АПУ щодня користуються системою. СЕД надає доступ до розвинутої аналітики та звітності, які дозволяють аналізувати бізнес-процеси та приймати управлінські рішення.

Зацікавлення у СЕД АПУ висловили 39 установ, 18 міністерств аналізують можливість її впровадження, 10 міністерств шукають фінансування, 21 установа перебуває на етапі прийняття рішення, 19 обласних адміністрації та 22 міські ради також виявили інтерес до системи.