Вижити в умовах дефіциту і подорожчання генераторів і паверстанцій допоможе перехід на 110v

23:18 17.12.2022

Ні для кого не секрет, що в Україні завдяки шаленому попиту і надмірному бажанню збагатитися деяких ділків, генератори і паверстанції, які допомагають пережити відключення електроенергії, встановилися просто непомірні ціни. За низькоякісний мотлох доводиться платити суми, за які в США можна було б купити високоякісні моделі. А чому б так і не зробити?

Основна проблема, яка виникає при купівлі американських генераторів та паверстанцій є те, що вони працюють на 110v, наша ж мережа використовує 220v.

Ми маємо хорошу новину, особливо актуальну для спеціалістів у IT-галузі - зарядні пристрої більшості техніки (ноутбуків, телефонів, планшетів, моніторів інавіть телевізорів) працюють у подвійному режимі - 110-220v, тому, насправді, особливої різниці не відчується.

Єдина проблема – частина американських паверстанцій вимагає живлення в 110 вольт, щоб зарядитися (звичайно, якщо у вас не генератор на 110 вольт). Однак ця проблема теж легко вирішується придбанням дешевого конвертера 220-110 вольт. При цьому є конвертери у дві сторони 110-220 вольт та 220-110 вольт, які можуть використовуватися як для підзарядки паверстанцій від мережі 110 вольт, так і для використання 110 вольт-генераторів для живлення пристроїв на 220 вольт.

Купити ці товари ви можете самостійно в США, придбавши товари на адресу Ukraine Express (вони спеціалізуються на доставці куплених вами товарів) або ж скориставшись сервісом для викупу Exp-Shop (вони самі викуплять і доставлять ваші товари, щоправда за комісію в 4-5%).

Ось підбірка товарів, які допоможуть вам запуститися в режимі 110 вольт.

Паверстанції

Паверстанції це великі павербанки, які видають електроенергію з напругою електромережі. Найпоширеніші і найдешевші паверстанції мають ціну в 200-300 доларів та спокійно витримують кілька годин живлення для ноутбука, лампи та wifi-роутера. Велика перевага паверстанцій над звичайними акумуляторами - довжина життя батареї, якої повинно вистачити на близько десяти років.

Anker 521 - найпростіше рішення, яке вимагає мінімум витрат. Попри те, що він має потужність всього в 200 ват, він заряджається від окремого зарядного пристрою, який за згідно даних виробника, підтримує мережу 220 вольт.

Bluetti EB3A - по класу такий самий, проте він може видавати напругу у 600 ват, а отже витримуватиме потужніші пристрої. Для зарядки від мережі 220 вольт вам знадобиться конвертер.

ECOFLOW Portable Power Station RIVER 2 - також має потужність в 600 ват. Згідно даних виробника, вона може заряджатися від USB-C, тож ви можете використати ваш зарядний пристрій від макбука або iPad. Щоправда, для швидшої зарядки краще скористатися конвертером.

Хоча вищий перелік – це найпопулярніші паверстанції, ви можете скористатися розширеним пошуком, зоб знайти ту паверстанцію, яка Вам підходить.

Компактні малошумні генератори

Ціна малошумних генераторів коливається від 500 до 700 доларів в залежності від шумоізоляції та потужності. Найбільша проблема з генераторами - ціна доставки. Для отримання прийнятної ціни можливо використовувати лише морську доставку (тоді ціна доставки буде орієнтовно 100 доларів), а отже чекати доведеться від 4-х до 5-ти тижнів.

Можете скористатися розширеним пошуком для генератора, який вам більше підходить.

Конвертери в 110V

Прості компактні конвертери, щоб заряджати паверстанцію від мережі 220 вольт. Не підходить для роботи від мережі 110 вольт. Ціна в районі 30 доларів.

Конвертер у дві сторони 110-220V та 220-110V

Конвертер у дві сторони 110-220 вольт та 220-110 вольт. Може використовуватися як для підзарядки паверстанцій від мережі 110 вольт, так і для використання 110 вольт-генераторів для живлення пристроїв на 220 вольт. Ціни 40-70 доларів в залежності від потужності і презентабельності.

Можна скористатися розширеним пошуком того конвертера, який вам більше підходить.

USB-настільні лампи

Ці лампи стануть вам у пригоді і після закінчення енергокризи - їм взагалі однаково, чи 110, чи 200 вольт - ви можете використовувати павербанк або навіть ноутбук для їх живлення.

USB-напольні лампи (торшери)

Прості павербанки

Випробуваний дешевий набір павербанків на 10000 mAh за ціною орієнтовно 13 доларів за штуку.

 

* Автор отримує винагороду від рекламування продуктів Amazon